Over Michiel Haagsma

Referenties

Michiel laat iedere vleugel zingen! Paul van Vliet
Ik zit te genieten! Paolo Giacometti
...de vleugel die jij perfect had gestemd Michiel Borstlap
Michiel Haagsma komt, ziet en overwint. Jasper van 't Hof:
Michiel is betrouwbaar, nauwkeurig en flexibel. Stadspodia Leiden
Hij heeft onze C7 van een slecht klinkend en snel ontstemmend instrument omgetoverd naar een stabiele en prachtig klinkende vleugel. Theater de Naald
...all thanks to Michiels devotion to his work and to his great craftsmanship. Walter Wolff
Read more »

weblog

Transportkar

Zelfgebouwd intern transportsysteem. Een vleugelpoot kan al afbreken over een microfoonkabeltje, dus voor theaters waar flink verplaatst moet worden bouw ik deze transportkarren.

maandag september 18, 2023

Oudejaarsconference Claudia de Breij

Nog een terugblik, het Nationaal Theater, de Koninklijke Schouwburg en Claudia de Breij met de oudejaarsconference 2019. Vijf keer de vleugel van het huis en een elektrische vleugel een Yamaha CP70 stemmen.

vrijdag mei 8, 2020

Kleine mechaniek revisie

Een Steingreaber piano die mogelijk al vanaf nieuw in de familie van de klant is, dat betekent meer dan een eeuw! Dempervilt vervangen, hamerkoppen schuren, speling verhelpen hier een daar en afregelen.

vrijdag mei 8, 2020

Bösendorf vleugel toetsen repareren

Een deel van het ivoren toetsbeleg zat los, op de foto staat een deel in de lijmklemmen. Verder waren de balansgaten te ruim, waardoor de toetsen bijgeluiden maakten. Dat heb ik geweld met stoom en gefixeerd met lijm, daarna geruim tot precies de juiste passing.

vrijdag mei 8, 2020

Enrico Pace en Liza Ferschtman

Eén van de laatste live concerten voorlopig, Enrico Pace en Liza Ferschtman in de Aalmarktzaal Leiden, op de Steinway D concertvleugel. Ik ben flink aan het werk gezet en wat was het waanzinnig mooi!

vrijdag mei 8, 2020

Alleen op zondag van Paul van Vliet

De aller- aller-laatste Alleen op zondag van Paul van Vliet in de Schouwburg Den Haag, na iets van 100 uitverkochte voorstellingen in 5 jaar, of iets dergelijks.. Gelukkig moet Pauls vleugel thuis nog af en toe gestemd worden, kunnen we weer even bijpraten.

woensdag januari 30, 2019

Read more »